26 juni 2008

Orange prijzen voor losse iPhone

Orange Frankrijk heeft, naast prijzen voor de iPhone met abonnementen, ook prijzen bekend gemaakt voor de iPhone zonder abonnement.

De 8GB versie gaat voor €509 over de toonbank. De 16GB versie zal daar €609 kosten.

Pas op: zonder abonnement betekent niet zonder simlock! Je kan de iPhone ook zonder simlock kopen, maar voor de procedure moet je €100 bijleggen! 6 maand na de lancering is de procedure gratis. Dit is verplicht volgens de Franse wetgeving.

Uit ervaring met de eerste generatie iPhones is Orange niet scheutig op klanten die de iPhone los willen kopen. De klanten kregen toen te horen dat de voorraad plots uitgeput was. Ook moest je een geldig Frans postadres hebben. Daarnaar werd de unlock-code opgestuurd. De vraag is of dit ook zo zal zijn voor de nieuwe iPhone.

Hopelijk zijn deze prijzen geen richtprijzen voor de iPhone in België. Orange is de moedermaatschappij van Mobistar en heeft zich de laatste dagen gemengd in de discussies tussen Apple België en Mobistar.

De goedkoopste Europese iPhone zonder simlock is de Italiaanse: €499 voor 8 GB. Het is uitkijken van Mobistar te bieden heeft.

Geen opmerkingen: