04 juli 2008

Nog lang geen iPhone in België

Volgens Patti Verdoodt, de woordvoerster van Mobistar, staat niet het contract met Apple ter discussie. Meer dan de verklaring van gisteren dat 'de voorbereidingen van de commercialisering nog niet volledig gefinaliseerd zijn', wou ze niet kwijt. In de sector wordt vermoed dat de operator zijn logistieke omkadering, zoals het opzetten van een goede dienst na verkoop, nog niet klaar heeft.

Mensen dicht bij Mobistar zeggen dat de persconferentie vandaag over de iPhone in België is uitgesteld omdat de contracten tussen Mobistar en de Apple Premium Resellers nog niet rond zijn.

Mobistar is zeer geïnteresseerd om een verkoopskanaal te hebben via de APR, maar het is een markt die ze niet kennen. Mobistar eist bovendien een exclusiviteit van 3 jaar van de APRs! En dat zien deze laatsten dan weer niet zitten.

De volledige commercialisatie verloopt via Mobistar. Apple België heeft geen vinger in de pap. Dat heeft Apple België mij ook eerder al bevestigd. Alle besprekingen hierover lopen via een hoger niveau: Orange en Apple Europa. En vooral die laatste begrijpt de specifieke Belgische situatie niet.

De iPhone in België zou wel degelijk gesimlocked worden voor Mobistar. Apple Europa verwacht zich dan aan een klacht en gerechtsprocedure, waarna de verkoop van de iPhone in België gestopt zal worden.

Bronnen: De Standaard (abonnement nodig) en Belgium Iphone (Franstalig)

Geen opmerkingen: