12 augustus 2008

App Store: bewaar files op je iPhone

Gisteren werd DataCase van Veiosoft beschikbaar in de App Store. Ondertussen telt de App Store reeds 4 gelijkaardige applicaties: Filemagnet, Files, MobileFinder en DataCase.

Filemagnet is verschillend van de 3 andere is die zin dat je een apparte desktop-applicatie nodig hebt om bestanden op de iPhone te zetten. En die desktop-applicatie is op dit moment enkel beschikbaar voor Mac. Niet erg handig als je met anderen bestanden wil uitwisselen.

Files, MobileFinder en DataCase maken gebruik van standaard-protocollen om te communiceren met de desktop. Protocollen zoals HTTP, FTP en AFP. Allen ondersteunen ze het bekijken van de meeste bestandsformaten, zoals PDF, foto's, video's, MS Office bestanden, ... Allen kunnen bestanden uitwisselen tussen iPhone en desktop als beiden in het zelfde WiFi netwerk zitten.

Files


Files gebruikt het WebDAV protocol om je desktop te connecteren met Files. De meeste huidige bestuurssystemen ondersteunen WebDAV.
In Mac en Windows moet je wel een mapping leggen naar Files: "Connect to server" in Mac, "Map network drive" in Windows.
Je kan ook de WebDAV URL in je browser typen, maar dan kan je enkel door de documenten bladeren.
Bestanden kunnen beveiligd worden voor remote toegang met gebruikersnaam en paswoord. Je kan individuele documenten of mappen opladen naar de iPhone.
Ondersteunde bestandstypes: MS Office, foto-, video- en audio-formaten die de iPhone ondersteunt, PDF, HTML, text, RTF, Apple iWork wordt niet formeel ondersteund, maar het werkt wel als je iWork files eerst zipt voor je ze oplaadt.
Taal: Engels
Prijs: 5,99 €

Download Files hier in de App Store en lees meer op de website.

MobileFinder


MobileFinder gebruikt FTP om bestanden uit te wisselen tussen de iPhone en de desktop. De meeste besturingssystemen ondersteunen FTP, of je gebruikt een FTP-client zoals Cyberduck (Mac), FileZilla (Mac + Win),...
MobileFinder geeft aan naar welk adres je moet verbinden met FTP.
De applicatie zelf op de iPhone is een intuitieve browser waarin de documenten geklasseerd worden volgens type: Documenten, Foto's, ...
Ondersteunde bestandstypes: MS Office, Apple iWork, foto-, video- en audio-formaten die de iPhone ondersteunt, PDF, HTML, Text, Zip archieven. Je kan ook tekst documenten aanmaken en bewerken.
Taal: Engels
Prijs: 1,59 €

Download MobileFinder hier in de App Store en lees meer op de website.

DataCase


Datacase gebruikt AFP en Bonjour zero configuration voor Mac en HTTP en FTP voor Windows.
In Finder op Mac vershijnt je iPhone automatisch en kan je simpel files verslepen. In Windows moet je FTP gebruiken om bestanden op de iPhone te laden. Met HTTP kan je enkel bladeren en bestanden bekijken.
In DataCase op de iPhone kan je verschillende volumes aanmaken met verschillende rechten: Hidden, Browsable, Readable, Writable. Zo kan je de toegang to bepaalde volumes beperken. Per volume kan er ook een bevestiging gevraagd worden vooralleer iemand naar dat volume kan verbinden. De volumes verschijnen als folders op de desktop. Bovendien kan bepaald worden dat het volume moet gebackuped worden in iTunes.
DataCase geeft op het beginscherm aan naar welk adres je de connectie moet opzetten in Windows. Dat is een IP-adres en kan dus veranderen. Het is een goed idee om de naam van je iPhone te gebruiken ipv het adres. Het algemene formaat van die naam is "Naam-Van-iPhone.local". Spaties worden vervangen door een streepje.
Bladeren in DataCase op de iPhone gebreurd per volume of per bestandstype.
Ondersteunde bestandstypes: MS Office, foto-, video- en audio-formaten die de iPhone ondersteunt, PDF, HTML, Text.
Taal: Engels, Frans, Duits, Koreaans, Chinees. Meer later.
Prijs: 5,49 €

Download DataCase hier in de App Store en lees meer op de website.

Geen opmerkingen: