07 augustus 2008

Gratis navigatiesysteem

De Vlaming Pol Robeys is een gratis navigatiesysteem aan het ontwikkelen dat gebruik maakt van kaarten van OpenStreetMap, een open source alternatief voor GoogleMaps.
Dit navigatiesysteem zou moeten werken op alle mobiele telefoons die Java ondersteunen. Het programma noemt We-Travel en is nog in de eerste stadia van ontwikkeling, maar is reeds beperkt bruikbaar en is veelbelovend.

Het is een goedkoop (gratis!) alternatief voor een GPS systeem. De software biedt ook stap-voor-stap stemgestuurde instructies, heeft de kaarten lokaal aan boord en werkt dus ook in regio's waar geen GSM ontvangst is. Uiteraard heb je wel een GPS module nodig, maar de kaarten zijn ook zonder bruikbaar. De site bevat ook een lijst met reeds geteste en compatibele telefoons. De Apple iPhone staat daar nog niet tussen. Dat heeft ook te maken met het gesloten software systeem van de iPhone. Mischien komt er in de toekomst een app via de AppStore?

Je moet wel wat geduld uitoefenen om de site te bezoeken. Door recente artikels in de pers krijgt de site nogal wat verkeer te verwerken.

"'s Werelds eerste en enige, totaal gratis, offline, op landniveau, Java navigatiesysteem voor mobiele telefoons."

Geen opmerkingen: