11 augustus 2008

Meeste iPhone3G bij Mobistar volgens IT Professional

IT Professional meldt vandaag dat, volgens hen, de meeste iPhone3Gs in België op het Mobistar netwerk zitten. Dat lijkt me logisch. Mobistar is de exclusieve verdeler van de iPhone in België. Het artikel is nogal tendensieus.

Maar hoe komt IT Professional aan deze bewering? Door wat giswerk dat ik absoluut niet kan volgen. Door te kijken naar de gekende cijfers van de eerste generatie iPhones op de mobiele netwerken, maken ze een extrapolatie naar de iPhone3G.

Enkel Base heeft cijfers gegeven. Op 31 juli: 750 iPhone3Gs en 9200 eerste generatie iPhones.
Mobistar en Proximus zwijgen over de iPhone3G op hun netwerken. De enige cijfers die Mobistar vrijgeeft zijn 4000 iPhone3Gs verkocht in het eerste weekend.

IT Professional gist dat er in theoris 3000 iPhone3Gs op het proximus netwerk zouden zitten. In de praktijk zou dat heel wat minder zijn en de meeste iPhone3Gs zouden op het Mobistar netwerk zitten.

Dan wordt in het artikel nog even een scheve vergelijking gemaakt met Nederland. Daar heeft T-Mobile al 35.000 Iphone3Gs verkocht in de eerste maand. IT Professional wijt dit grote verschil aan de prijs van het toestel.

Wanneer ik de rekening maak in het verschil in prijs tussen België, Nederland en Frankrijk, dan kom ik tot de conclusie dat België NIET het duurste iPhone-land is. 80 euro goedkoper dan Frankrijk, 110 euro duurder dan Nederland. Ik neem hiervoor de abonnementen die min of meer hetzelfde inhouden.

België:
iPhone3G 8GB: 525 €
Abonnement: 30 € gedurende 24 maanden = 720 €
Geen aansluitkosten
Totaal: 1.245 €

Nederland:
iPhone3G 8GB: 1€
Abonnement: 44,95 € gedurende 24 maanden = 1.078,80 €
Aansluitkosten: 52,50 €
Totaal: 1132,30 €

Frankrijk:
iPhone3G 8GB: 149 €
Abonnement: 49 € gedurende 24 maanden = 1.176 €
Geen aansluitkosten.
Totaal: 1.325 €

In hetzelfde artikel wordt er ook nog verteld dat Mobistar agressieve verkooptechnieken gebruikte en dat de eerste iPhones voor de Mobistarklanten waren gereserveerd. Niet-klanten werden zelfs op een wachtlijst gezet.
Natuurlijk was er een wachtlijst. De vraag was veel groter dan het aanbod. Ongeacht of het hier gaat om Mobistar- of andere klanten. Ikzelf was nr 42 op de lijst en men heeft die lijst mooi gerespecteerd. Van in het begin was het duidelijk dat ik geen Mobistar klant wilde worden.

De reden dat er in België nog maar weinig iPhone3Gs verkocht zijn is niet zijn prijs, maar de beperkte voorraad. Herinner dat België in het begin niet op de lijst stond om op 11 juli de iPhone te krijgen. België was niet de hoogste prioriteit voor Apple. Daar voelen we de gevolgen nog van.

Mobistar zal cijfers vrijgeven, zodra de iPhone voorraad groot genoeg is om aan de vraag te voldoen. Door de beperkte voorraad zouden de cijfers een volledig vertekend beeld geven.

Geen opmerkingen: