08 augustus 2008

Shuffle play problemen na iPhone 2.0.1 update

YAUP: Yet Another Update Problem.

Er is nog een probleem opgedoken na de iPhone 2.0.1 update: tijdens shuffle play crashed de iPod functie van de iPhone.

Wanneer je shuffle play kiest (iPod > Nummers > Shuffle) crashed de iPod na zekere tijd. Er zit geen regelmaat in. De ene keer crashed de iPod al na het eerste nummer, de andere keer pas na 10 of 20 nummers.

Een herstel van de iPhone brengt geen soelaas.

Een nieuwe firmware update dringt zich op :-(

UPDATE: De oorzaak van het probleem ligt waarschijnlijk bij een aantal corrupte mp3 bestanden. Na veelvuldig testen, merkte ik dat de iPod functie blijft hangen op specifieke albums en nummers. Straks ga ik deze albums verwijderen en opnieuw in iTunes importeren. Toch eigenaardig dat dit probleem zich nu pas vertoont na de 2.0.1 update.

UPDATE 2: De files spelen perfect als ik ze afspeel in iTunes op de Mac, zowel die op de iPhone als die in mijn iTunes bibiotheek. Verwijderen van de mp3s van de iPhone en herinstalleren vanuit mij iTunes bib heeft geen effect. Nu proberen om de cd opnieuw in iTunes te importeren en dan weer op de iPhone te zetten.

UPDATE3: Ik heb de CDs opnieuw geïmporteerd in iTunes en vervolgens weer op de iPhone geplaatst. Alles werkt nu als voordien. Waarschijnlijk één of andere fout doordat die CDs lang geleden geript waren naar MP3s met een ander programma dan iTunes.

Geen opmerkingen: